Kruiden op Zolder

Gezond met kruiden, kruidenconsulten en kruidenworkshops

Diverse kruidenworkshopsIk verzorg verschillende workshops zowel op mijn Kruidenzolder als op diverse locaties en eventueel bij u thuis. Voorbeelden van mogelijke thema's zijn:


Thema Detox met kruiden

In deze wrokshop leer je hoe je met gezonde voeding en geneeskrachtige kruiden verantwoord kunt vasten en ontgiften.


Thema natuurlijke huidverzorging

Bij deze workshop leer je eigen verzorgingsproducten kan maken met geneeskrachtige kruiden, bloesemwaters en oliën. 


Thema "Huid en Kruid"

In deze workshop maak leer je welke kruiden een belangrijke rol spelen bij diverse huidklachten. Natuurlijk leer je zelf ook een aantal pure huidverzorgende producten met geneeskrachtige kruiden en bijenproducten te maken.


Thema ‘Maak je eigen kruidenapotheek"
In deze workshop kun je kennismaken met enkele inheemse kruiden als EHBO middel bij bijvoorbeeld verstuikingen, schaafwondjes, een koortslip, keelklachten en hoest. Verder leer je hoe je zelf kruidenzalf, kruidenwikkel en een lippenbalsem kunt maken.


Thema ‘Kruiden bij luchtwegklachten’
Bij deze workshop bespreken we enkele kruiden die je kunnen helpen als je last hebt van de luchtwegen. bijvoorbeeld bij een verkoudheid, een griep of bronchitis. We maken samen een hoestsiroop en andere middeltjes die je bij luchtwegklachten kunt gebruiken.


Thema: "Kruiden bij bot- gewrichts- en spierklachten

Bij deze workshop bespreken we enkele kruiden die je kunnen helpen als je last hebt van de je spieren, nek- schouder- en rugpijn, artritis en reuma. We maken samen bijvoorbeeld een massageolie, kruidenzalf en een kruidenstempel.


Thema ‘Zelf kruidenzeep maken’
Bij deze workshop leer je van kruiden, natuurlijke oliën en bijenproducten je eigen kruidenzeep maken.


Thema 'Kruiden en bijenproducten'

Workshop waarbij we stilstaan bij de diverse toepassingen van bijenproducten zoals het maken van bijvoorbeeld een kruidenhoning, een  vallen en stotenzalf, een bijenwaswikkel etc..


Thema ‘Kind en kruid’
Deze workshop gaat over de gezondheid van kinderen. Welke ziekten en kwaaltjes komen vaak voor en wat kun je zelf doen om het herstel te bespoedigen en klachten te verzachten. Ook ga je zelf verschillende producten maken.


Thema: "Maag- en darm in balans met kruiden"

Bij deze kruidenworkshop leer je welke kruiden je kunt gebruiken om je maag en darmen tot rust te brengen of je spijsvertering juist aan te sporen als je bijvoorbeeld last hebt van de je maag- en darmklachten zoals maag- en darmkrampen, misselijkheid, vol en/of opgeblazen gevoel, maagpijn en maagzuur te verlichten. We maken samen enkele kruidenproducten zoals een kruidenbuiltje en een kruidenelixer die goed is voor je spijsvertering.


Thema op maat

U bepaald zelf een thema en gezamenlijk wordt het programma samengesteld.