Kruiden op Zolder

Gezond met kruiden, kruidenconsulten en kruidenworkshops

Diverse kruidenworkshops

Thema ‘Eten uit de natuur’

Wat hebben lokale wilde planten te bieden voor fijnproevers? We duiken de natuur in en oogsten wat er op dat moment beschikbaar is om ermee aan de slag te gaan. Het resultaat van ons experiment eten we gezamenlijk op.


Thema ‘Kruidencrème of kruidenbalsem maken’

U leert wat kruiden voor de huid kunnen betekenen. U kunt bijvoorbeeld een zalf maken tegen jeuk of een heerlijke dagcrème.


Thema ‘Kruiden en gezondheid, EHBO met kruiden’
In deze workshop kun je kennismaken met enkele inheemse kruiden als EHBO middel bij bijvoorbeeld verstuikingen, schaafwondjes, een koortslip, keelklachten en hoest. Verder leer je hoe je zelf kruidenzalf, kruidenwikkel en een lippenbalsem kunt maken.


Thema ‘Kruiden bij luchtwegklachten’
Bij deze workshop bespreken we enkele kruiden die je kunnen helpen als je last hebt van de luchtwegen. bijvoorbeeld bij een verkoudheid, een griep of bronchitis. We maken samen een hoestsiroop en andere middeltjes die je bij luchtwegklachten kunt gebruiken.


Thema: "Kruiden bij bot- gewrichts- en spierklachten

Bij deze workshop bespreken we enkele kruiden die je kunnen helpen als je last hebt van de je spieren, nek- schouder- en rugpijn, artritis en reuma. We maken samen bijvoorbeeld een massageolie, kruidenzalf en een kruidenstempel.


Thema ‘Zelf kruidenzeep maken’
Bij deze workshop leer je van kruiden, natuurlijke oliën en bijenproducten je eigen kruidenzeep maken.


Thema 'Kruiden en bijenproducten'

Workshop waarbij we stilstaan bij de diverse toepassingen van bijenproducten zoals het maken van bijvoorbeeld een kruidenhoning, een  vallen en stotenzalf, een koninginnengelei


Thema ‘Kind en kruid’
Deze workshop gaat over de gezondheid van kinderen. Welke ziekten en kwaaltjes komen vaak voor en wat kun je zelf doen om het herstel te bespoedigen en klachten te verzachten. Ook ga je zelf verschillende producten maken.